Alanis-profil

19. června 2007 v 20:39 | DANIII ♥ |  Alanis Morissette

Alanis Nadine Morissette, známá jako Alanis Morissette (* 1.Červen 1974,Ottawa a Ontario) je úspěšná kanadsko-americká zpěvačka, textařka, skladatelka a hudební producentka. Příležitostně také účinkuje jako herečka. Její kariéra začala v mládí, kdy natočila dvě taneční alba Alanis (1991) a Now Is the Time (1992), obě desky byly vydány společností MCA Records. Na mezinárodní scéně debutovala s albem Jagged Little Pill (1995), rockově pojaté desky se prodalo přes 30 milionů kusů a stala se jednou z nejprodávanějších v historii. Po úspěchu Jagged Little Pill se Morissette rozhodla produkovat svá následující díla, Supposed Former Infatuation Junkie (1998), Under Rug Swept (2002) and So-Called Chaos (2004), sama. Žádné však nepředčilo Jagged Little Pill ani v prodejnosti ani v hodnocení recenzantů. V roce 2005 vyšla zatím poslední deska Alanis Morissette: The Collection, kompilace největších hitů.
Diskografie:
  • 1991 - Alanis (vydané pouze v Kanadě)
  • 1992 - Now is the Time (vydané pouze v Kanadě)
  • 1995 - Jagged Little Pill
  • 1998 - Supposed Former Infatuation Junkie
  • 2002 - Under Rug Swept
  • 2004- So-Called Chaos
  • 2005- Jagged Little Pill Acoustic
  • 2005- Alanis Morissette: The Collection
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama